کاشت ایمپلنت دندان با پوکی استخوان - کیان طب اطلس

کاشت ایمپلنت دندان با پوکی استخوان

کاشت ایمپلنت دندان با وجود پوکی استخوان

در بیشتر موارد با افزایش سن افراد دچار پوکی استخوان می‌شوند. پوکی استخوان بیماری است. که علاوه بر درگیر کردن قسمت‌های مختلف بدن در درمان‌های دیگر نیز ممکن اسن ایجاد اختلال بکند. در این مقاله تاثیر پوکی استخوان را در کاشت ایمپلنت دندان برسی خواهیم کرد. همان طور که می‌دانید پوکی استخوان اثر بر روی استخوان‌ها دارد در نتیجه به استخوان فک ارتباط دارد. آیاکاشت ایمپلنت دندان با پوکی استخوان امکان پذیر است؟ چه نوعی ایمپلنت مناسب است؟

پوکی استخوان: 

یک اختلال سیستمیک است. که اثر آن بر ساختار داخلی بافت اسخوان‌هاست. ایمپلنتولوژی دندان یک تخصص با قابلیت پیش‌بینی بالا است که هم کمیت و هم کیفیت استخوان رعایت شود. بنابراین تشخیص و درمان ایمپلنت در بیماران مبتلا به پوکی استخوان از اهمیت بالایی برخوردار است. تراکم استخوان در پوکی استخوان کاهش یافته و قبل از ایمپلنت گذاری دندانپزشک حتما باید وضعیت شما را برسی کند.

پوکی استخوان چگونه روی ایمپلنت دندان تاثیر می‌گذارد؟

بر اساس مطالعات، پوکی استخوان می‌تواند بر ثبات کلی ایمپلنت‌های دندانی تأثیر بگذارد. کاهش تراکم استخوان ممکن است منجر به یک ایمپلنت دندانی ناپایدارتر شود که می‌تواند منجر به شکست ایمپلنت شود. در حالی که استخوان شما ممکن است با موفقیت در اطراف ایمپلنت رشد کند. و آن را در جای خود محکم کند، ممکن است به اندازه کافی ایمن نباشد. یا در طولانی مدت در برابر جویدن مقاومت کند.

چگونگی کاشت ایمپلنت دندان با وجود پوکی استخوان؟

درست است که تراکم استخوان فک در کاشت ایمپلنت مهم است. اما کاشت ایمپلنت در پوکی استخوان قابل حل است. ابتدا پزشک میزان تراکم استخوان را برسی میکند. سپس دارو‌های مربوطه را تجویز و سپس با برسی مجدد کیفیت استخوان کاشت ایمپلنت را انجام می‌دهد. پس از کشیدن دندان  در اثر خوردن غذا‌ها به استخوان فک فشار بیشتری وارد میشود. پوکی استخوان نیز سرعت این تحلیل را بیشتر نیز خواهد کرد. بنابراین  بالافاصله بعد از کشیدن دندان در صورت امکان و عدم وجود بیماری خاص برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام کند. تا استخوان فک تحلیل نرود.

بهترین راهکار برای کاشت ایمپلنت دندان در افراد مبتلا به پوکی استخوان:

گاهی با انجام معاینات جراح دندانپزشک شما متوجه عدم تراکم استخوان فک شما برای جراحی کافی نیست. مهم‌ترین درمان در این زمینه پیوند استخوان است. ۱-استفاده از بافت استخوانی فرد در نواحی دیگر: استفاده از بافت استخوانی شخص است. با وجود شرایط پوکی استخوان ممکن امکان برداشت از بافت استخوانی خود فرد نباشد.  در این صورت از  ۲- استفاده از استخوان مصنوعی پیشنهاد می‌شود.

پیوند استخوان در شرایط پوکی استخوان

 

ارتباط ایمپلنت و پوکی استخوان:

برای دانستن اینکه آیا پوکی استخوان محدویتی برای ایمپلنت دندان است یا خیر. نیاز به دانستن ارتباط پوکی استخوان با ایمپلنت است. هنگامی که فرد دچار پوکی استخوان میشود سطح تراکم بافت اسنخوان کم خواهد شد. در این خصوص دارو‌هایی برای درمان این مشکل وجود دارد. که کمک زیادی به درمان و حتی پیشگیری از آن می‌گردد. به طور کلی معاینات دندانپزشک ضروری است تا اقدامات لازم انجام گردد.

استفاده از استخوان مصنوعی:

در شرایط مختلف از جمله سرطان از دارو‌های پوکی استخوان استفاده میگردد. در این شرایط مصرف این دارو‌ها باید زیر نظر مستقیم پزشک باشد. این دارو‌ها تحت زمانبدی پزشک در زمان‌های خاص باید مصرف گردد. و  مصرف سرخود آنها بدون نظارت ممکن است باعث بروز ایجاد مشکلات جدی‌تر شود. برای جلوگیری از خطرات هنگام مراجعه به دندانپزشک تمامی دارو‌های مصرفی خود را به جراح اعلام بفرمایید.

در چه مواردی کاشت ایمپلنت توصیه نمی‌شود:

فرد دچار سکته قلبی باشد.

مصرف زیاد الکل و دخانیات.

افراد دچار نرمی استخوان.

افرادی که دارو‌های خاصی را مصرف می‌کنند.

چگونگی جلوگیری از تحلیل استخوان فک:

افزایش تحرک. رعایت تغذیه مناسب متناسب با نیاز‌های بدن و جدول هرم‌های غذایی اسناندارد. عدم مصرف سیگار و مواد مخدر.  عدم مصرف مشروبات الکلی. چکاپ‌های منظم دندانپزشکی. رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید